România este una dintre țările Uniunii Europene cu cea mai mare prevalență a bolii. În medie, pe zi, sunt diagnosticate 20 de cazuri noi. Diabeticii trebuie să aibă grijă suplimentară de a controla glicemia, de a menține o greutate sănătoasă și de a preveni apariția complicațiilor asociate diabetului.

Un studiu științific realizat de o echipă de cercetători de la Institutul german de nutriție umană Potsdam-Rehbrücke a constatat că o dietă bogată în proteine ​​este benefică pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Indiferent dacă au consumat zilnic proteine ​​de origine animală sau vegetală, oamenii de știință germani au descoperit că cei care au consumat cel puțin 30% proteine ​​au avut niveluri mai scăzute de acid uric și colesterol LDL, colesterolul nociv pentru organism și care este unul dintre factori de risc cunoscuți pentru bolile cardiovasculare. O dietă sănătoasă nu poate neglija nevoia de proteine ​​a organismului.

Acestea sunt cinci alimente bogate în proteine ​​pe care ar trebui să vă concentrați.

1. Brânza
Ideală pentru toate mesele, este o sursă de vitamina D și calciu, la fel ca laptele și iaurtul. Brânza oferă, în medie, aproximativ 22,8 grame de proteine ​​la 100 de grame de brânză consumată. Brânza de capră ajunge la 30 de grame. Brânza proaspătă, cu mai puține grăsimi, conține doar 10 grame și, prin urmare, este cea mai recomandată. Ar trebui să fie consumată fără sare sau cu o cantitate foarte mică.

2. Tonul
Gătit, la grătar, fiert sau prăjit cu conținut scăzut de grăsimi, peștele este o opțiune sănătoasă pentru un prânz. Tonul proaspăt, o sursă de omega-3, fier și fosfor, conține aproximativ 23,7 grame de proteine ​​pentru fiecare porție de 100 de grame. Aceeași cantitate de somon oferă 22,7 grame. Reduceți cantitatea de sare la gătirea lui, înlocuind-o cu suc de lămâie și / sau ierburi aromate.

3. Năutul
Leguminoasele sunt o alternativă la consumul de carne și pește care sunt apreciate din ce în ce mai mult în zilele noastre. O sursă de mangan și fosfor, nautul oferă 10 grame de proteine ​​pentru fiecare 100 de grame de alimente, la fel ca lintea. Aceeași cantitate de fasole albă conține 8,5 grame de proteine. Fasolea este o altă leguminoasă pe care o puteți folosi pentru a vă crește consumul de proteine ​​vegetale sănătoase, dar gătite întotdeauna cu puțină sare.

4. Carnea de curcan
Perfectă pentru prăjire și servire cu legume fierte sau sotate, carnea de curcan, bogată în fier, zinc și seleniu, este una dintre cele mai slabe și mai sănătoase cărnuri albe, la fel ca și puiul, una dintre cele mai consumate la nivel național. O porție de 100 de grame garantează, în medie, un aport de 29,4 grame de proteine. Pieptul de rață fără piele ajunge la 26.7.

5. Migdale
Ideale pentru o pauză de masă la jumătatea dimineții sau după-amiaza sau chiar ca desert, fructele uscate sunt sățioase și bogate în proteine. Varietatea disponibilă pe piață este, de asemenea, mare, ceea ce se dovedește a fi un alt avantaj. Migdalele, pe lângă faptul că oferă magneziu, mangan și vitamina B12, conțin 25,4 grame de proteine ​​la o porție de 100 de grame. Fisticul, cu 24,9 grame, nu este departe. Alunele câștigă, cu 27,3 grame. Deoarece conțin o cantitate mare de calorii, acestea ar trebui totuși consumate cu moderare.