La sfârșitul unei zile adesea intense, nu ai întotdeauna chef de demachiere. Dar, așa cum avertizează mii de dermatologi din întreaga lume, este esențial să vă îndepărtați întotdeauna machiajul înainte de culcare, pentru a vă proteja pielea, astfel încât să poată respira și să se regeneze peste noapte. Cu toate acestea, nu toate produsele de machiaj sunt potrivite pentru toate tipurile de ten.

Piele sensibilă și / sau înroșită
Această epidermă necesită îngrijire suplimentară. Preferă „apa micelară foarte ușoară. În caz contrar, doar procesul de curățare va irita pielea”, sfătuiec dermatologii.

Piele acneică
Machiajul u poate fi curățat oricum. „Ar trebui îndepărtat cu produse astringente, capabile să îndepărteze mai multe grăsimi de pe piele”, recomandă specialiștii.

Pielea matură cu riduri
Datorită specificului său, necesită soluții de curățare diferențiate. Deoarece acest tip de piele are mai puțină grăsime, ar trebui curățată cu produse mai blânde.

Piele pătată
Există multe femei care prezintă acest tip de epidermă. Demachiantele cu doze mici de acizi din fructe ajută la îndepărtarea petelor.

Conturul ochilor
Este una dintre cele mai sensibile zone ale feței. Lăsați bumbacul îmbibat în demachiant să dizolve machiajul. Glisați-l cu atenție. Folosiți un demachiant specific pentru ochi sau potrivit pentru față și ochi.