În toiul verii, îngrijirea pielii ar trebui să fie dublată, deoarece expunerea exagerată la soare se dovedește agresivă pentru piele. Așadar, cunoașteți beneficiile mierii de albine și ale unor măști de casă cu acest ingredient. Aflați cum să vă bucurați de nutrienții săi și de a vă face pielea mai frumoasă și mai sănătoasă.

Tratează acneea

Dacă credeți că mierea este un ingredient gras care poate agrava acneea ... nu vă lăsați păcăliți! Această substanță este indicată pentru tratamentul acneei, deoarece are capacitatea de a curăța porii prin proprietățile sale antibacteriene și ajută la reducerea cicatricilor lăsate de inflamație. Alegeți mierea crudă și organică pentru cele mai bune rezultate.

Anti îmbătrânire

Ca ingredient bogat în antioxidanți, cum ar fi acizii fenolici, are capacitatea de a reduce radicalii liberi și de a preveni îmbătrânirea prematură.

Protejează pielea de razele UV

Utilizarea mierii nu exclude utilizarea de protecție solară zilnică, esențială pentru pielea ta. Acest ingredient are capacitatea de a absorbi umezeala, lăsându-ți pielea hidratată, moale și netedă, protejând-o.

Acum, că știți beneficiile mierii, iată trei măști de cas:.

Mască hidratantă și exfoliantă

Ingrediente:

1 linguriță de miere
2 linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente într-un castron până obții o consistență uniformă. Apoi aplicați pe fața curățată anterior și efectuați mișcări circulare. Lăsați masca să acționeze 15 minute și îndepărtați-o cu apă călduță.

Scrub pentru buze

Ingrediente:

1 lingură de miere
1 lingura de zahar

Mod de preparare:

Se amestecă cele două ingrediente într-un recipient și apoi se aplică pe buze cu o mișcare circulară. Îndepărtați cu apă caldă și aplicați un balsam de buze.

Mască hidratantă liniștitoare

Ingrediente:

1 lingură de miere
1 lingură de semințe de in
¼ avocado

Mod de preparare:

Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până la uniformizare. Se toarnă amestecul într-un castron și se pune pe fața curată. Se lasă să acționeze 20 de minute și apoi se îndepărtează cu apă călduță.

Vă sugerăm să facți o mască pentru față de două ori pe săptămână, de preferință noaptea, pentru a vă menține pielea frumoasă și hidratată.