Indiferent de tipul de parfum ales, este important să aveți câteva considerații atunci când îl aplicați, pentru ca acesta să reziste cât mai mult pe corp.

Parfumurile au capacitatea de a ne transporta în locuri din trecut, amintiri, emoții, sentimente și oameni datorită memoriei olfactive pe care o avem.

Poate din acest motiv, parfumul este una dintre cele mai folosite si apreciate produse cosmetice, putand sa ne reflecte personalitatea, identitatea si chiar starea de spirit in care ne aflam.

EXISTĂ DIFERITE TIPURI DE PARFURI DUPĂ CONCENTRAȚIA DE ESENTĂ UTILIZATĂ:

Apă de colonie. Este cel mai puțin concentrat tip de parfum, cu aproximativ 3% esență. Acest tip de parfum este destul de ușor și proaspăt și este cel mai recomandat persoanelor care sunt sensibile la parfumurile intense. Are putere redusă de reținere.

Apa de toaleta. Cel mai folosit tip de parfum. Concentrația este mai mare decât în ​​colonii, dar chiar și așa nu depășește de obicei 13% din esență.

Apă de parfum. Este unul dintre cele mai concentrate și intense tipuri de parfum. Când este aplicat corespunzător, poate rezista până la 10 ore pe piele.

Extract de parfum. Cel mai concentrat tip de parfum. Poate atinge 40% concentrație de esență, iar aroma durează semnificativ mai mult decât o apă de parfum. Cu toate acestea, acest tip de parfum este cel mai probabil să provoace pete pe haine și pe piele în timpul utilizării.

Indiferent de tipul de parfum ales, este important să aveți câteva considerații atunci când îl aplicați, pentru ca acesta să reziste cât mai mult pe corp.

PATRU SFATURI PENTRU UTILIZAREA PARFUMULUI

Nu purtați întotdeauna același parfum

Utilizarea prelungită a aceluiași parfum ne poate face să ne pierdem sensibilitatea olfactivă atunci când aroma devine prea familiară pentru creierul nostru. In acest fel, avem perceptia ca nu simtim parfumul sau nu il simtim dupa cateva ore de aplicare.

Aveți cel puțin trei parfumuri diferite și variați-vă utilizarea des pentru a le simți mereu aromele cu aceeași intensitate.

Ritual de aplicare

Pentru a îmbunătăți aplicarea și utilizarea parfumului, este important să acordați atenție zonelor în care este aplicat. Ideal este sa il asezi in zonele calde ale corpului, precum incheieturile mainilor, in spatele urechilor, sub piept, in spatele genunchilor si axilelor. Parfumul reacționează cu căldura permițând moleculelor să se extindă pe parcursul zilei.

Se aplică pe haine și păr? Da sau nu?

Îmbrăcămintea și părul pot fi o zonă suplimentară de aplicare, totuși, dacă vrei ca parfumul să reziste, ar trebui să fie aplicat și pe piele.

Deși îmbrăcămintea păstrează bine mirosurile, există anumite țesături care pot modifica parfumul original al parfumului. În plus, este important să verificăm că parfumul folosit nu provoacă pete, fiind deosebit de sensibile la acestea, fibrele naturale precum mătasea. Cea mai bună zonă pentru aplicare pe îmbrăcăminte este zona umerilor.

In ceea ce priveste parul, aplicarea trebuie restransa si atenta datorita continutului mare de alcool al parfumurilor. În mod ideal, ar trebui folosit un parfum de păr specific. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este posibil, puteți aplica parfumul pe peria de păr și apoi îl puteți pieptăna.

Cumpărați un vaporizator de parfum

Daca ai un tip de ten uscat, este posibil ca si cu sfaturile de mai sus sa simti ca parfumul nu rezista cat iti doresti. În acest caz, poate fi necesar să repetați aplicarea pe tot parcursul zilei.

Pentru asta, cumpără un vaporizator reîncărcabil, pentru a-ți lua parfumul cu tine. O alta varianta este sa salvezi mostrele oferite in parfumerie pentru a le folosi atunci cand esti departe de casa.