Sia a abordat un subiect foarte personal în cadrul unui podcast: autismul ei. Cântăreața australiană a dezvăluit pentru prima dată că suferă de această tulburare de neurodezvoltare, scrie ABC News.

,,Simt că timp de 45 de ani mi-am spus că trebuie să mă duc și să-mi pun costumul de om. Abia în ultimii doi ani am devenit pe deplin eu însămi” , a declarat vedeta în vârstă de 47 de ani, ale cărei hituri sunt ,,Chandelier”, ,,Cheap Thrills” și ,,Elastic Heart” .

Ea a adăugat că nimeni nu ar putea să o cunoască cu adevărat atâta timp cât ascunde secrete: ,,Când, în sfârșit, te așezi într-o cameră plină de străini și le spui cele mai profunde, cele mai întunecate și mai rușinoase secrete ale tale și nu te simți ca un gunoi pentru prima dată în viața ta, atunci pentru prima dată ești văzut pentru cine ești cu adevărat. Abia atunci începi să funcționezi ca om fără să te prefaci că ești altceva. „

Dezvăluirile cântăreței sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât ea a regizat și produs filmul ,,Music” (lansat în 2021), care tratează acest aspect. Lungmetrajul a stârnit controverse deoarece australianca a ales o persoană neurotipică – dansatoarea și actrița Maddie Ziegler – pentru a interpreta rolul unei tinere autiste. Sia și-a cerut scuze pentru această alegere.