Experții spun că frecvența cu care se spală lenjeria de pat și pilotele depinde de obiceiurile individuale. Este recomandat să o faci în medie o dată pe săptămână, iar vara de două ori pe săptămână, a declarat Molly Freshwater pentru Liverpool Echo.

Dr. Kyle Grant este de aceeași părere, adăugând că, în cazul alergiilor, pilotele ar trebui spălate mai des, deoarece lenjeria de pat colectează alergeni care pot îngreuna somnul și reduce calitatea acestuia.

„Petrecem aproximativ 9 ore pe zi în paturile noastre, așa că este foarte important ca locul în care ne întindem să fie curat. Sfatul meu personal este să spălați lenjeria de pat o dată pe săptămână, cel mult o dată la 10 zile. În perioada alergiilor sezoniere, ar fi bine să le spălăm o dată pe săptămână, pentru a nu exista praf și alte particule care agravează simptomele”, a adăugat el.

Experții subliniază că pentru un somn sănătos nu este important doar cât de des sunt spălate pilotele și cearșafurile, ci și la ce temperatură se face acest lucru. Potrivit acestora, spălarea la o temperatură ridicată este cea mai bună soluție.

Oamenii de știință au descoperit că spălarea cearșafurilor la temperaturi ridicate este mai eficientă pentru a îndepărta urmele de praf, așa că atunci când le speli, asigură-te că sunt la 40 de grade sau mai mult, ideal fiind 60 de grade, recomandă experții.