În corpul nostru, substanța responsabilă de tonusul pielii este melanina, o proteină esențială care nu este responsabilă doar pentru pigmentul pielii, ci și pentru protejarea acesteia de efectele nocive ale razelor solare, în special de razele ultraviolete.

Există o predispoziție genetică la o cantitate de melanină, prin urmare, unele persoane sunt mai bronzate decât alțele. Adevărul este că există câteva trucuri pe care le puteți face pentru a contracara acest lucru.

Exfolierea

Acesta este primul pas pentru un bronz de invidiat. Bronzarea este și mai perfectă dacă pielea este gata să o primească, adică fără bariere.

Exfolierea pielii este secretul pentru a deveni mai curată și mai luminoasă. Acest lucru nu numai că vă permite să eliminați celulele moarte, ci și combate celulita, reduce apariția petelor și stimulează regenerarea naturală a celulelor.

Exfolierea trebuie făcută în mod regulat, ideal ar fi la fiecare două săptămâni.

Controlați-vă alimentația

Unul dintre primele puncte este să mănânci mai multe alimente bogate în betacaroten. Betacarotenul este prezent în multe alimente și este un antioxidant care contribuie la o piele mai sănătoasă, mai frumoasă și bronzată.

Puteți alege să le consumați crude, fierte sau în shake-uri, dar important este că pe tot parcursul verii să mâncați mai mulți morcovi, spanac, pepene galben, dovleac, broccoli, mango, roșii și fructe.

Folosiți protecții solare care activează bronzul

Ori de câte ori există expunere la soare, pielea trebuie protejată cu ajutorul unei protecții solare. Din ce în ce mai mult, razele soarelui sunt atât de periculoase încât pot declanșa probleme ale pieli care pot fi chiar ireversibile.

Dar mărcile de cosmetice au început să dezvolte produse care protejează eficient de razele soarelui, intensificând în același timp bronzul, fără a deteriora sau sensibiliza pielea.

Folosiți produse after-sun care prelungesc bronzul

În cele din urmă, pentru a menține un bronz strălucitor, auriu, pielea trebuie să fie bine îngrijită și hidratată. de accea utilizați cremele hidratante after-sun.