Creionul de buze este din nou o parte esențială a trusei noastre, dar găsirea creionului perfect, adică „acului în carul cu fân”, poate să nu fie o sarcină ușoară. O artista de machiaj profesionistă ne oferă ghidul complet pentru a obține buze mai frumoase ca oricând.

Este imposibil să te gândești la frumusețe fără să vorbim despre creionul de buze. Gândește-te doar la supermodele, la Spice Girls sau la filmele anilor 90, pentru ca imaginea să fie foarte clară în capul nostru. În nuanțe de maro, creionul de buze îl voiai mai închis decât rujul sau luciul și nu era femeie care să nu-l folosească.

Este corect să spunem că Kylie Jenner a fost una dintre cele responsabile pentru revenirea creionurilor de buze, totul datorită truselor sale de machiaj. Se poate spune că în trusele de machiaj, creionul de buze este cireașa de pe tort.

In ciuda tendintei, multe dintre noi cautăm doar un creion de buze bun, versatil ca culoare si textura, care sa ne permita sa avem un contur mai definit si care sa se adapteze bine la cât mai multe dintre rujurile noastre. Ceea ce nu este o sarcină ușoară, nu?

Toate gurile sunt diferite și dacă scopul este să găsim un creion de buze versatil, potrivit pentru fiecare dintre noi, idealul este să încercăm nuanța de pe buze. Abia atunci suntem cu adevărat sigure de nuanța potrivită care funcționează bine. Culoarea unui ruj este o alegere foarte personală, este o declarație. Nuanța creionului nu trebuie să fie aceeași, dar trebuie să se potrivească bine cu rujul, luciul sau balsamul de buze.

Trucul sigur pentru o aplicare impecabilă

„Un truc pe care îl fac întotdeauna este să umplem puțin buzele cu creionul de buze. Adică nu fac doar o linie rigidă pe contur, merg mereu puțin în interiorul buzei, așa că rujul pe care îl aplici în continuare se va contipi perfect cu creionul”, dezvăluie make-up artistul. „În ultimul timp îmi place și să murdesc puțin linia creionului cu o pensulă, în centrul buzelor - rupe rigiditatea liniei, dar îi dă totuși un aspect lustruit””, ne explica makeup artistul.

Buze pline? Da vrem!

Alegeți să utilizați un creion de buze într-un ton nud, puțin mai închis decât tonul rujului. În acest fel, va crea iluzia că volumul buzelor este mai mare. Încercați, de asemenea, să faceți linia cu aproximativ un milimetru în afara liniei naturale. a buzelor și/sau, totuși, puneți un ton mai deschis sau un luciu în centrul buzelor. Dacă ne gândim la volumul unei sfere, ceea ce este mai aproape de noi este mai deschis și ceea ce este mai departe este mai întunecat, iar asta ne dă un sentiment de trei dimensiuni.

Pentru un aspect mai îndrăzneț

Dacă te gândești la un look de buze cu adevărat izbitor, makeup artistul ne spune cum să ajungem acolo. Pentru o buză îndrăzneață, este deja necesar ca creionul să fie complet în concordanță cu rujul. Nu merită să folosești un creion de buze roșu-portocaliu, cu un ruj roșu mai închis sau un subton albastru, sau unul roșu cu un fucsia... Un look ca acesta cere și o piele fără cusur.

Un sfat bonus

Un alt truc care este esențial pentru ca buzele să fie impecabile, este exfolierea. Există pe piață produse în acest scop, dar o poți face cu o periuță de dinți moale și vaselină, sau chiar cu zahăr și o cremă hidratantă pentru buze, pentru câteva minute, cu mișcări circulare. Apoi spală, aplică un balsam de buze și lasă să actioneze cateva minute. Inainte de a aplica creionul de buze si rujul ar trebui sa indepartezi excesul de hidratant cu un servetel. Doar asta iti va face gura sa arate mai plina si mai frumoasa.