
Unii oameni se confruntă cu un nivel debilitant de anxietate, care le limitează capacitatea de a trăi o viață sănătoasă și fericită
Oamenii de știință au spus că o cauză a anxietății este și căldura excesivă. Frecvența în creștere a valurilor de căldură poate declanșa suferințe emoționale, care au un impact asupra sănătății mintale a oamenilor.
O altă cauză a anxietății este gândirea negativă. Unii oameni au tendința de a face o adevărată catastrofă când trec prin situații dificile sau când sunt stresați. Ei au prea multe gânduri negative cu privire la o posibilă situație viitoare. Acest lucru este legat de anxietate și poate duce și la alte probleme de sănătate mintală.
Lipsa somnului îi face pe oameni să devină mai anxioși, mai sensibili la lucrurile pe care le consideră stresante sau amenințătoare. Din cauza oboselii, ei pot avea tendința de a se concentra mai mult pe lucurile negative, pe ceea ce le merge rău și de aceea au și o predispoziție de a face dintr-o problemă o adevărată catastrofă.
Conform cercetătorilor, există mai multe modalități de a învinge anxietatea.
Iată câteva dintre acestea:
Practică suspinul fiziologic!
Terapeuții spun despre avantajele suspinului fiziologic în reducerea anxietății. Acest oftat reduce stresul și ajută la echilibrarea nivelurilor de oxigen și dioxid de carbon din corp. Este vorba despre o dublă respirație care te-ar poate ajuta atunci când treci printr-o criză de anxietate sau atac de panică.
Prin suspinul fiziologic (ce implică două inspirații pe nas, urmate de o expirație prelungită) îți reduci anxietatea și stresul.
Acest ceai este un bun remediu pentru anxietate și stres. Se realizează din planta numită busuioc sfânt – care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Încearcă să treci peste asta!
Oamenii își pot reduce nivelul de anxietate în funcție de felul în care fac față la diverse situații și modul cum gestionează lucrurile din viața lor. Asta are un impact direct asupra gradului de anxietate.
Medicii recomandată și anumite tratamente pentru anxietate, mai ales persoanelor care au astfel de tulburări în mod frecvent. Tratamentul variază în funcție de diagnostic și include și consilierea sau terapia cognitiv-comportamentală. Asta înseamnă că pacientul poate vorbi cu un medic psiholog și astfel își poate schimba tiparele de gândire și comportament. Un astfel de tratament ajută în reducerea sentimentelor de frică și anxietate.
Există și medicamente ce pot fi prescrise de medic pentru anxietate, dar recomandat ar fi ca acestea să fie înlocuite cu remedii naturiste.