Această țară din America Centrală își datorează faimoasa Tequila, o băutură distilată, pentru agava albastră, o plantă originară din cele mai uscate regiuni din Mexic. Cu aceasta, lumea bea Margarita, un clasic printre cocktailuri; un amestec de tequila, lichior de portocale (Cointreau) și suc de lime.

O băutură cu povestea nașterii sale îmbibată în eleganța divelor nord-americane din teritoriile artei a șaptea care, la mijlocul secolului al XX-lea, a căutat Mexicul, dornic de exotism tropical.

Margarita Sames a fost o actriță americană, renumită în anii 1940. Deținea o casă în Acapulco, o stațiune turistică mexicană foarte renumită. Într-una dintre numeroasele seri pe care le-a organizat în retragerea ei tropicală, Margarita a fost provocată să creeze un cocktail. Apoi a amestecat, improvizat, lichior de portocale, Tequila și suc de lămâie. Pentru a termina, a bordat paharul cu sare și suc de lămâie. Este inutil să adăugăm, în acest caz, de ce numele băuturii pe care ar cunoaște-l posteritatea.

Nu există niciun cocktail care să-și merite sarea, care să nu fie susținut de mai mult de o poveste. Același lucru este valabil și pentru această Margarita și, din nou, apelând la complot o altă actriță din țara unchiului Sam. Dacă îi spunem că un barman din Tijuana, tot în Mexic, a creat un cocktail pentru fata Margarita Carmen Casin, s-ar putea să nu-i atașeze nicio figură de artă din a șaptea. Dar dacă adăugăm pseudonimul așa-numitei Margarita la poveste, narațiunea crește în dimensiuni. Străina ilustră a fost Rita Hayworth, iar cocktailul a fost un omagiu adus uneia dintre divanele cinematografului.

Cum să vă pregătiți Margarita?

Pregătiți marginea de sare în castron: Într-un vas plat, răspândiți o doză generoasă de sare grosieră.

Folosind o felie de lămâie tăiată pe jumătate în formă de lună, umeziți marginea paharului. În timp ce aceasta este încă umedă, atingeți marginea paharului (ușor) de sarea grosieră, astfel încât să se lipească de ea. Întoarceți încet marginea peste sare și aruncați excesul. Împiedicați pătrunderea sării în castron. Primul pas este complet.

Momentul următor: ”Compoziția”

Într-un pahar de blender de cocktail (xxx) adăugați cuburi de gheață, până la 2/3 din înălțimea paharului, trei pahare mici de tequila, două pahare mici de Cointreau sau Triple Sec și un pahar mic de suc de lămâie.

După cum puteți vedea, raportul dintre Tequila, Cointreau și sucul de lime este în scădere (3: 2: 1). Puteți folosi alte proporții, pentru a se potrivi propriului gust. Mai puțină Tequila și mai mult Cointreau, de exemplu (1: 2: 1), sau invers (3: 1: 1). Unora le place să adauge puțin sos Tabasco la ingrediente, dar este opțional.

Se agită cu generozitate câteva secunde și, în cele din urmă, când este timpul să servești, se toarnă în castron, adăugând gheața la final. Decorați marginea bolului cu lămâie în semilună.