Căldura, mersul la plajă sau la piscină, prelungirea zilei cu ieșirile de noapte… vara este într-adevăr solicitantă, mai ales când vine vorba să te machiezi mereu bine.

REZISTENȚA LA APĂ

Foloseste un fond de ten rezistent la apa chiar daca nu esti in contact cu medii umede. Este mai rezistenta, nu se topeste la fel de usor si are un efect mai durabil.

Dacă-ti plănuiești o zi la piscină sau pe plajă, asigură-te că machiajul tău rămâne imun la contactul cu apa, optând pentru formule waterproof la produse cum ar fi măștile de ochi, fardurile și rujurile. Asigurați-vă că depozitați produsele în pungi termice pentru a le proteja de căldură.

Îndepărtarea machiajului rezistent la apă și de lungă durată ar trebui să se facă cu demachiante bifazice pentru a se asigura că nu rămân pe piele reziduuri de machiaj.

PROTECȚIA SOARE ȘI RETUSURILE UȘOARE

Optează pentru produse de machiaj de lungă durată cu protecție solară. Marea noutate a sezonului sunt cremele solare colorate. Astfel te poți bronza, te protejezi de soare și poți rămâne frumoasă.

Vara cere culori proaspete și colorate. Mizați pe un ochi mai proaspăt, albastru sau verde, cu finisaje strălucitoare și culori de buze mai vibrante, cum ar fi roz, coral și roșu. Dacă preferi un aspect mai natural, folosește un bronzer de față pentru a lumina fața și a termina cu fard de obraz. Pentru un look mai glamour, optează pentru sclipici iar pentru un look mai sofisticat, optează pentru tonuri mate.

Pe tot parcursul zilei, împrospătați-vă cu fixant de machiaj sau creme hidratante (apă termală). Acest lucru ajută la fixarea machiajului și oferă pielii hidratarea necesară.

Pentru un aspect practic si rapid, optează pentru o BB Cream, cu un singur pas, hidrateaza, protejeaza de soare si lumineaza pielea. Finalizează cu fard de obraz, rimel și un ruj colorat.

Pentru programele cu multă expunere în aer liber, cum ar fi tabere, festivaluri de vară, picnicuri sau safari, optați pentru machiaj și fixative fără parfum pentru a evita atragerea de însoțitori nedoriți, cum ar fi țânțarii și moliile. Dacă nu ai o oglindă la tine, pentru a confirma dacă machiajul trebuie retușat, folosește camera frontală a telefonului.

Dacă pielea ta are pete, acnee sau orice alt tip de sensibilitate, folosește un machiaj potrivit stării pielii tale. Amintiți-vă că principala cauză a petelor pielii este soarele și că cel mai bun mod de a le preveni este să investiți în protecție.