Ai o gură sănătoasă, dinți fără carii, gingii fără inflamație, dar totuși zâmbetul tău lasă de dorit? Soluția stă în estetica dentară, o specialitate dedicată frumuseții gurii care vă poate schimba fața. Vom clarifica orice îndoială cu privire la frumusețe și sănătatea bucală, de la albire la coroane și furnir, până la ortodonție și tratamente.

1. Care dinți sunt mai bine albiți?
În teorie, cei care sunt mai pigmentați, cei care au o culoare mai departe de culoarea lor originală. În primul rând, dinții cu o culoare gălbuie, ca urmare a înaintării în vârstă, de exemplu. Apoi, dinți cu pete maronii și, în cele din urmă, dinți de culoare cenușie.

2. Decolorarea deteriorează smalțul?
Nu, acesta este unul dintre miturile care trebuie respinse. Smalțul rămâne intact. Singurul lucru care se poate întâmpla este o creștere a sensibilității dinților, care dispare după terminarea tratamentului.

3. Cât durează un efect de albire?
Depinde de dieta și obiceiurile persoanei, și anume tutunul, ceaiul, cafeaua, vinul roșu, fructele roșii, curry, spanacul și alți coloranți, scad durata de albire. Dar, atunci când vă albiți dinții în profunzime și mențineți obiceiurile bune, efectul acesteia poate dura între cinci și zece ani.

4. Putem ști din timp cum vor arăta dinții?
Da, ținând cont de tonul inițial, este posibil să se facă o predicție a tonului care poate fi atins.

5. Pot fi albiti dintii restaurati cu amalgam?
Da, dar restaurările nu se albesc. De aceea, la sfârșitul albirii, acestea trebuie înlocuite cu restaurări de culorea obținută după albire.

6. Dacă gingiile mele sunt inflamate și predispuse la sângerare, pot face o albire?
În primul rând, trebuie să consultați un specialist pentru a trata problema. După ce gingivita, care provoacă sângerări gingivale, a dispărut, nu există niciun motiv pentru a nu încerca albirea.

7. Când se poate efectua un tratament ortodontic?
Tratamentele ortodontice se pot face de la dinți din lapte, înainte de vârsta de șase ani, până la 99 de ani. Este indicat ori de câte ori există o malocluzie care împiedică funcțiile sistemului stomatognatic, și anume vorbirea, mestecarea sau estetica.

8. Cât timp, în medie, trebuie efectuat tratamentul de ortodonție?
Fiecare caz este diferit, deoarece depinde de fiecare pacient și de problema pe care o prezintă. Dar, în general, un tratament ortodontic durează, în medie, 18 luni, minimul necesar ffind de șase luni.

9. Există vreo tehnică pentru corectarea așa-numitului zâmbet gumos?
Depinde foarte mult de caz, dar, înainte de o abordare chirurgicală maxilo-facială, poate fi luată în considerare gingivectomia de prelungire coronariană, o procedură de îndepărtare a gingiei pentru a oferi dinților un aspect mai mare și linia gingivală proporțională sau intruziunea ortodontică.

10. Există un tratament de întinerire completă a zâmbetului?
Nu există o singură tehnică care să rezolve toate problemele dentare, dar de la ortodonție la implanturi, de la proteze fixe la Botox, totul trebuie luat în considerare la planificarea unei reabilitări.

11. La ce servește tehnica de conturare a dinților?
Această tehnică vă permite să retușați marginile dinților, fără a fi nevoie de anestezie, pentru a regulariza profilul acestora sau pentru a corecta orice defect specific.