Să recunoaștem, ne amintim de picioarele noastre doar atunci când 1) ne fac rău pantofii sau 2) când este timpul pentru o pedichiură. Corect sau greșit? Vă prezentăm mai jos toți pașii pentru a ne îngriji picioarele așa cum merită și vă va ajuta să aveți picioare de prințesă, pregătite pentru vară!

Dar adevărul este că ele stau la baza tuturor, ne permit să ne deplasăm, să ne susținem întreaga greutate a corpului și să ne garantează literalmente echilibrul. Importanța lor este atât de uitată încât nici nu ne oprim să ne uităm la ele, să știm dacă au nevoie de o exfoliere, dacă unghiile noastre sunt ok, dacă au pielea uscată. Sau mai bine zis, ne amintim doar când vrem să purtăm sandale cu bretele care ne omoară.

Vă oferin ghidul complet pentru a vă menține picioarele sănătoase și frumoase fără a ieși din casă. Și amintiți-vă importanța consultării periodice a unui specialist pentru a efectua consultații regulate de igienă și întreținere și pentru a preveni orice tip de schimbare patologică a picioarelor, mai ales atunci când vorbiți despre diabetici, evitând așa-numitul picior diabetic și minimizând riscul de complicații grave. .

- Verificați-vă frecvent picioarele, dacă există modificări ale pielii sau unghiilor consultați un podolog sau un podiatru.

- Spălați-vă picioarele în fiecare zi, timp de 2 sau 3 minute, folosind săpun și apă caldă.

- Uscați-le foarte bine, în special în zonele dintre degete.

- Aplicați o cremă hidratantă, masând bine și evitând zona dintre degete.

- Tăiați unghiile drepte, fără a tăia prea mult și fără a tăia colțurile. Lăsați unghia să treacă puțin dincolo de marginea degetului, prevenind astfel blocarea lor.

- Vara nu purtați încălțăminte închisă fără șosete. Șosetele protejează și absorb umezeala, prevenind ciupercile.

- Purtați șosete din fibre naturale precum lână, mătase sau bumbac care nu vă strâng pe picioare.

- Schimbați pantofii zilnic, astfel încât să se usuce și să se aerisească, pentru a evita un mediu propice microorganismelor patogene.

- Când vă descălțați, schimbați și șosetele, cu șosete uscate.

- Purtați încălțăminte confortabilă, adaptată piciorului vostru, astfel încât să nu existe zone strânse sau unde se exercită o presiune excesivă.

- Încălțăminte închisă vă protejează mai mult picioarele, fie de lovire, fie de pietre sau nisip.

- Nu folosiți calicide sau alte produse similare pe porumb.

- Pe calusuri puteți utiliza piatră ponce cu ușurință, dar nu utilizați piste, șmirghel sau obiecte de tăiat, care pot irita pielea.

- Tutunul este un dușman serios al picioarelor noastre, dăunează grav circulației sângelui.

Dacă sunteți diabetic:

- nu mergeți niciodată desculț, pentru a evita leziunile sau modificările pielii.
- nu vă încălziți picioarele cu sticle de apă fierbinte și nu vă așezați picioarele lângă încălzitoare, șeminee sau alte surse de căldură.
- înainte de a pune pantofii, verificați cu mâna că nu există niciun obiect în interiorul lor.