După ce ne-am îngrijit zâmbetele cu grija cuvenită, ne-am curățat dinții și ne-am menținut respirația proaspătă sub măștile de protecție, îngrijirea buzelor este pasul care completează dinții ca un cadru perfect. La ce bun un zâmbet frumos cu buzele uscate?

Noutățile legate de produsele pentru îngrijirea buzelor acoperă toate etapele, începând cu un exfoliant specific pentru gură, deoarece conține granule mai mici și mai puțin abrazive - ideale pentru pielea subțire și delicată din zonă - și care ar trebui să fie utilizate, cel mult, o dată o săptămână.

La fel ca în zona din jurul ochilor, buzele dezvăluie semnele timpului cu apariția liniilor fine, scad volumul și, în cele din urmă, ridurile. Prin urmare, vedem din ce în ce mai multe seruri de buze, care acționează și asupra acestei zone și permit îmbunătățirea definiției conturului gurii.

Începând cu vârsta de 30 de ani, există o pierdere naturală de colagen și, în consecință, o reducere a fermității pielii și a grăsimii faciale. De aceea, balsamul este esențial: pentru a asigura o bună hidratare - sau chiar o nuanță de buze, pentru a îngriji și a da o notă ușoară de culoare. Indiferent dacă aveți sau nu pigment, folosiți creme hidratante sau rujuri îmbogățite cu îngrijire activă a pielii. Fie antisemnal sau reparator, unele chiar și cu proprietăți liniștitoare, pentru a vă lăsa gura la fel de bine îngrijită ca și fața.

Dacă este echipa de uleiuri și nu smântână, uleiurile de buze - nimic mai mult decât uleiurile de buze - câștigă tot mai multe opțiuni și lansări în lumea frumuseții. Gândiți-vă la ele ca la un hibrid între o cremă hidratantă și un luciu de buze. Beneficiile provin din impulsul uleiurilor vegetale, cum ar fi jojoba, nucă de cocos și măceșe, pentru a numi câteva.

Și, ocazional, pentru a oferi o hidratare suplimentară, există măști de buze, care oferă o acțiune de restaurare mai profundă, hrănitoare. Opțiunile disponibile sunt atât cremă, cât și țesătură. În cele din urmă, la fel cum facem fața noastră, trebuie să aplicăm un filtru de protecție solară, deci o cremă hidratantă pentru buze cu SPF (minim 30), care va sigila întregul tratament dedesubt.