Denumită și cruroplastie, este soluția ideală pentru a corecta problema excesului de piele în regiunea coapsei. De obicei, pacienții recurg la această intervenție chirurgicală după pierderea majoră în greutate sau modificări ale pielii cauzate de îmbătrânire.

Pacienții, de-a lungul timpului, pot simți un oarecare disconfort și, în cele din urmă, au probleme de stima de sine asociate cu anumite regiuni ale corpului lor, mai precis la membrele inferioare, din cauza, de exemplu, creșterii în greutate.

Lifting-ul coapsei, numit si cruroplastie, este solutia ideala pentru a corecta problema excesului de piele in regiunea coapsei. De obicei, pacienții recurg la această intervenție chirurgicală după scăderea în greutate majoră sau modificări ale pielii cauzate de îmbătrânire și, ca atare, trebuie să îndepărteze excesul de piele acumulat în zona coapsei precum și orice grăsime încă prezentă. Adică îl asociez mereu cu un anumit grad de liposucție.

Dupa pierderea in greutate, pielea devine mai ”flasca” si poate compromite starea fizica a pacientilor, din cauza frecarii constante a excesului de piele pe coapsa propriu-zisa si chiar intre cele doua picioare, ceea ce provoaca dureri din cauza pielii sensibilizate. Igiena devine și ea dificilă, adăugând și problema îmbrăcămintei, deoarece pacienții nu sunt întotdeauna capabili să poarte haine care să-i facă să se simtă bine.

Această procedură chirurgicală face posibilă reducerea perimetrului coapsei pacientului, astfel încât această zonă să fie mai fermă din punct de vedere estetic, consistentă, cu o silueta mai echilibrată și mai definită, ridicând și stima de sine celor care o execută.

Este important de precizat că cruroplastia nu are doar scopul de a îndepărta grăsimea de pe coapsă – doar pentru asta avem liposucție – ci și de a îndepărta excesul de piele care rămâne după o slăbire mai mare sau care apare odată cu îmbătrânirea.

În operația de lifting a coapselor se administrează anestezie generală sau anestezie locală cu sedare și durează, în medie, 2h30, în funcție de cantitatea de piele de îndepărtat și de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient.

În perioada postoperatorie sunt câteva implicații de luat în considerare, precum spitalizarea obligatorie de 1 zi pentru supraveghere și existența unei cicatrici la nivelul pliului inghinal, care devine imperceptibilă în timp.

După procedura chirurgicală, pacientul trebuie să aibă grijă suplimentară în primele câteva săptămâni, cum ar fi folosirea unei îmbrăcăminte compresive, odihna membrelor inferioare și igiena zilnică. La sfârșitul unei săptămâni, își reia activitatea de muncă și poate începe activitatea fizică după 6 săptămâni, cu autorizația și urmărirea medicului.