Modelul Linda Evangelista a apărut pe coperta revistei Vogue pentru prima dată de când a declarat că a fost „desfigurată” de o intervenție estetică nereușită, arată BBC.

Linda Evangelista a dispărut din lumina reflectoarelor pentru că a fost „brutal desfigurată”

În fotografiile din Vogue, a fost folosită bandă adezivă și elastic pentru față, maxilar și gât, ascunzând problemele cauzate de un tratament care „a dat greș”.

Ea a spus: „Maxilarul și gâtul meu nu arată așa în realitate – și nu pot să mă plimb cu bandă și elastice peste tot”.

A mai declarat într-un interviu că „încerc să mă iubesc așa cum sunt. Uite, în cazul fotografiilor mă gândesc că suntem aici pentru a crea fantezii. Creăm vise. Cred că este permis. Și toate nesiguranțele mele sunt rezolvate cu aceste fotografii, așa că trebuie să fac ceea ce îmi place să fac”.

Ce este înghețarea grăsimilor și care sunt riscurile?

A trecut aproape un an de când supermodelul canadian, unul dintre cele mai cunoscute chipuri de pe podiumurile de modă și de pe coperțile revistelor din anii 1990 și 2000, a declarat că a dispărut din lumina reflectoarelor pentru că a fost „brutal desfigurată” de procedura nechirurgicală de reducere a grăsimii.

Ea a spus că tratamentul CoolSculpting – un nume de marcă pentru criolipoliză, care folosește temperaturi scăzute pentru a reduce depozitele de grăsime – a dat greș.

Acum, ea a declarat pentru British Vogue: „Dacă aș fi știut că efectele secundare pot include pierderea mijloacelor de trai și că vei ajunge atât de deprimat încât te urăști pe tine însuți… nu mi-aș fi asumat acest risc”.