Acoperirea tenului cu un fond de teint nu este suficientă pentru a avea o față strălucitoare. În ziua de zi, aspirați la un aspect natural fără a renunța la o față fără imperfecțiuni cauzate de pete, roșeață sau riduri, sau chiar renunțând la un ton uniform și luminos al pielii? Pare un obiectiv imposibil pentru că semnele timpului ți-au luat deja pielea? Credeți că nu este și vă vom explica de ce!

Urmați sfaturile Élia Lé, make-up artist și consultant în imagine, echipați-vă cu produsele potrivite și veți părea cu adevărat mai tineri, într-o clipire, ca faimoasa expresie populară pe care o folosesc mulți portughezi, în funcție de diferitele obiective vrei, se referă.:

- Scop: buze pline

Pielea buzelor este foarte subțire și, adăugând la faptul că este mereu în mișcare și este expusă la doze mari de deshidratare, este ușor de înțeles că trebuie să o îngrijim foarte bine, păstrând-o permanent hidratat. „Hidratarea sistematică este foarte importantă pentru o aplicare aurie și omogenă a rujului, cu un rezultat mai tineresc pentru buze”, subliniază Élia Lé.

Make-up artistul mai afirmă că „îngrijirea hidratării buzelor ar trebui să fie permanentă pe tot parcursul anului, pentru a preveni uscăciunea buzelor din cauza frigului, a razelor solare sau după consumul unor alimente”. Consumul de apă și aplicarea unei creme hidratante specifice pentru buze care conține acid hialuronic, ceramide sau unt de shea întărește sănătatea și tinerețea buzelor.

Secretul? E simplu! „Unele lucii sunt, în același timp, un balsam de buze și oferă o hidratare intensă, oferind un finisaj lucios și o iluzie optică de volum”, explică specialistul. «Pentru buzele foarte subțiri, există rujuri cu texturi lichide care oferă un efect de volum», explică Élia Lé.

- Obiectiv: deghizați cercurile întunecate

„Unul dintre factorii care contribuie la obținerea unei fețe îmbătrânite și obosite sunt cearcănele”, subliniază machiajul. Dar cercurile întunecate sau corectorii de ascunsuri fac minuni. „Există texturi foarte compacte care, atunci când sunt aplicate pe o pleoapă încrețită, le fac să arate mai adânc. Pentru a evita acest rezultat, ar trebui să aplicați un corector de cercuri întunecate cu o formulă foarte moale și ușoară », subliniază specialistul.

„Rezultatul va fi o piele cu un finisaj foarte natural și luminos și cu linii de riduri mai puțin marcate”, spune Élia Lé. Secretul? „Ar trebui să alegeți o nuanță mai deschisă decât nuanța pielii, iar aplicarea acesteia pe zona inferioară și superioară a pleoapei ar trebui să fie precedată de utilizarea unei creme de tratament antirid pentru conturul ochilor”, explică machiajorul.

Vedeți în pagina următoare: Cum să întineriți aspectul și să ușurați aspectul

- Scop: ochi întineri

Nuanțele de machiaj mai închise îi adaugă ani. deci, dacă doriți să deghizați vârsta, pariați pe culori moi pentru ochi. «Există unele nuanțe de fard de ochi (gri închis sau negru) care lasă fața mai încărcată și mai artificială, iar umbrele foarte luminoase accentuează prezența ridurilor pe pleoapă», spune Élia Lé. Pentru artistul de machiaj, „aplicarea greșită și alegerea nuanței genelor pot adăuga, de asemenea, un aspect îmbătrânit și greu pe față”.

«O piele deschisă ar trebui să opteze pentru o mască de gene de culoare maro închis, iar o piele închisă să opteze pentru negru. Aplicați masca pe linia superioară a genelor și veți beneficia de un efect de ridicare a pleoapei superioare », recomandă Élia Lé. Secretul? «Alege culori de fard de pleoape care să armonizeze tonul pielii, ochilor și părului tău», sfătuiește specialistul, obișnuit să aplice machiaj pe fețele exigente.

Pentru pielea limpede, opțiunea ar trebui să fie tonuri de fildeș, roz deschis sau somon. Pentru pielea întunecată sau foarte bronzată, opțiunea ar trebui să se concentreze pe nuanțele de cupru, auriu, roz și gri deschis.

- Obiectiv: Iluminați aspectul

Odată cu înaintarea în vârstă, ochii tind să-și piardă definiția din cauza pierderii fermității. Totuși, așa cum explică Élia Lé, „un aspect mai luminos și izbitor este obținut cu aplicarea unor produse și nuanțe specifice, în special în linia genelor”. „Aplicarea unui creion de ochi, a unei măști de gene și a unei farduri de culoare fildeș sau albă în colțul interior al ochiului adaugă un efect luminos aspectului”, spune machiajorul.

Secretul? «Deoarece devine dificil să executați o linie perfectă cu un stilou pentru creionul de ochi pe o pleoapă cu câteva riduri, cerneala se poate revărsa între liniile fine, astfel încât cea mai bună opțiune este un creion pentru ochi cu textură cremoasă în maro pentru pielea deschisă și părul deschis, și negru pentru pielea închisă cu părul închis la culoare », învață specialistul.

- Scop:Camuflarea ridurilor

Deși nu poate elimina ridurile și deghiza pierderea elasticității complet, cu produsele potrivite pentru machiaj le puteți minimiza. «Ridurile pot fi reduse prin aplicarea unui fond de ten cu o textură fluidă și nu cu o textură compactă care va dubla existența liniilor ridurilor chiar dacă acestea nu sunt la fel de vizibile. Dacă aveți nevoie de un efect de camuflaj suplimentar pentru pete foarte marcate, corectorul sau corectorul pentru cercuri întunecate sunt opțiuni excelente », spune Elia Lé.

Tonul trebuie să se potrivească cu tonul pielii, la fel cum fondul de ten ar trebui să se potrivească cu tonul feței. Corecția trebuie efectuată cu ajutorul degetului inelar, prin atingeri mici și imediat după aplicarea bazei. Dar numai în zonele corespunzătoare petelor care urmează să fie mascate. Secretul? Aplicarea bazei fluide trebuie făcută cu ajutorul unui burete sau perie.

Vezi pe pagina următoare: Ce trebuie să faci pentru a deghiza coșurile

- Obiectiv: cosuri deghizate

Multe femei se plâng de ele. „O piele cu semne de îmbătrânire, o anumită producție de ulei și caracteristici acneice este o piele care are nevoie de îngrijire specială datorită sensibilității sale”, subliniază machiajul. Din acest motiv, în ultimii ani au apărut pe piață fonduri care tratează și deghizează acneea, chiar și târziu, frecvente la multe femei.

Secretul? «Căutați produse care au, în același timp, un efect de tratament și uniformitate asupra pielii, cu acțiunea indispensabilă anti-îmbătrânire și cu o bună putere de acoperire pentru a corecta culoarea cauzată de acnee. De asemenea, produsul trebuie să aibă puterea de a netezi boabele și neregulile pe care le prezintă acest tip de piele », subliniază Élia Lé.

- Scop: Luminozitate suplimentară

Un ten luminos are, fără îndoială, un aspect mai tânăr. Prin urmare, terminați ritualul de machiaj cu aplicarea unei pudre de finisare. „Este o adevărată atingere magică care, combinată cu tratamentul anti-îmbătrânire a pielii și combinația perfectă de tonuri de machiaj, întinerește, recuperând strălucirea originală a tenului”, confirmă machiajul.

Secretul? «Aplicați o pulbere de finisare cu microparticule iluminante după aplicarea bazei de machiaj, este trucul perfect», sfătuiește specialistul în estetică și cosmetică.

3 îngrijiri esențiale pentru machiaj pentru a ne întineri fața

Recomandările artistului de machiaj Élia Lé:

1. Curăță

Este primul pas în ritualul zilnic de înfrumusețare și trebuie făcut cu produsele potrivite pentru tipul tău de piele.

2. Tratează

Folosirea unui tratament adecvat pentru tenul dvs. va ajuta la prevenirea ridurilor marcate, a matității și a deshidratării. în domeniul combaterii îmbătrânirii există progrese imense și găsim disponibile în lumea produselor cosmetice capabile să mențină pielea tânără și frumoasă mult mai mult timp.

3. Protejează

O altă regulă importantă este protejarea pielii împotriva apariției petelor cauzate de expunerea la lumina soarelui. „Cu această îngrijire a feței și cu alegerea corectă a texturilor de machiaj, fața beneficiază de o eficiență extremă pentru întinerirea sa”, spune Élia Lé, artistă de machiaj.