Europa se confruntă cu un val de caniculă. Sudul României se află sub avertizare de cod portocaliu de caniculă. Un cocktail fresh și rece este mai mult decât binevenit acum.

Mojito
Deși alcoolul nu este indicat pentru consum în perioadele de expunere la soare, acesta poate fi diluat și servit la finalul zilei sau în pauzele de relaxare la umbră. Un Mojito cu pepene înghețat, este un cocktail răcoritor bazat pe unul dintre cele mai populare și hidratante fructe ale verii, pepenele verde.

Prosecco
Este perfect pentru o după-amiază petrecută cu prietenii la piscină. Menta si castravetele reprezintă una dintre cele mai răcoritoare combinații pentru un coktail de vară. Deci poți încerca un Prosecco, decorat cu frunze de mentă, la care adaugi felii de castravete.

Socul și menta
Ai mai putea încerca o băutură răcoritoare pe bază de suc de mere, sirop de soc și mentă. Este combinația perfectă pentru un picnic la care pot participa și cei mici.

Fără alcool
Alt cocktail non-alcoolic potrivit pentru zilele caniculare este un tonic mediteranean cu rozmarin și castravete. Este ideal și răcoritor pentru serile petrecute alături prieteni, la cină sau după masă.