Stați departe de soare

Nu e nou pentru nimeni, dar, un avertisment în plus nu e niciodată prea mult, iată: indiferent de tipul de depilare - permanentă, de ceară, de ras sau de cremă de depilare - vi se interzice să faceți plajă în următoarele 24/48 de ore. Pe lângă faptul că căldura nu este cel mai bun prieten al pielii sensibilizate, poate provoca și pete solare și/sau hiperpigmentare.

”Lăsați-o mai moale” cu exfolierea

Îți exfoliezi regulat corpul?
Da!
Imediat după epilarea cu ceară?
Nu!

Actul de ras nu numai că îndepărtează părul, ci și înlătură stratul superior al celulelor moarte ale pielii. Exact ceea ce face și exfolierea. Pentru a evita iritarea majoră, evitați pentru următoarele două zile exfolierea zonelor rase. Amintiți-vă totuși importanța exfolierii pentru o piele luminoasă și netedă, cu o capacitate mai mare de absorbție a produselor de înfrumusețare.

Evitați apa

Cine nu are nevoie de bacterii care pot contamina pielea sensibilă după epilare? Deci, stați departe de băile de înmuiere, piscine, mare sau jacuzzi.

Atentie maxima la produsele de infrumusetare

Ingredientele chimice pot deveni foarte agresive pe pielea sensibilizată, ca de exemplu după epilarea cu ceară. De aceea, acordați atenție la ce scrie pe etichete și folosiți creme hidratante fără alcool sau fără parfum, pentru a evita iritarea. Și, bineînțeles, nu evitați autobronzantul timp de cel puțin trei zile, deoarece pe lângă iritare, există și posibilitatea de a te bronza cu pete.

Haine strâmte? Nu, Nu, Nu!

Ultimul lucru pe care îl vei dori după epilarea cu ceara este să porți blugi strâmți. Sau orice alt tip de îmbrăcăminte care este foarte strâns de corp. Dece? Fricțiunea poate provoca iritații, care se pot traduce chiar în arsuri sau mâncărimi, pe care nimeni nu și le dorește. Alegeți o ținută confortabilă și lejeră, folosint de preferat lenjerie de corp din bumbac.

Evitați sauna, baia turcească sau ”hot yoga”

Organizați-vă programul ața încât ceara și sauna să nu se suprapună în aceeași săptămână. Bacteriile adoră mediile calde și umede, fiind habitatul lor perfect. În plus, căldura este responsabilă pentru deschiderea porilor, ceea ce poate stimula creșterea rapidă a părului.