Vara este la jumătatea drumului, dar vrem deja să facem tot ce ne stă în putință pentru a păstra pielea bronzată mai mult timp. Fie că sunteți pe drum sau vă întoarceți din vacanță, luați notă de aceste 6 sugestii sigure pentru un bronz sănătos și de lungă durată.

1- Exfoliere? Da.
Celulele moarte lasă pielea mată și plictisitoare, astfel încât exfolierea poate și trebuie menținută cu pielea deja bronzată. Rețineți însă: ar trebui să se facă cu mișcări ușoare și cu exfolieri ușoare, pentru a nu deteriora pielea și a nu-i îndepărta stratul superior.

2- Hidratează pielea din cap până în picioare
Menținerea pielii bine hidratată este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă prelungi bronzul. Împiedică pielea să înceapă să se dezlipească și duce la apariția petelor. La baie (de preferință cu apă rece) înlocuiți gelul cu un ulei de baie pentru a asigura o hidratare și mai intensă.

3 - Protecția solară nu poate fi uitată
Pielea, chiar bronzată, trebuie totuși protejată de razele soarelui. Mentinerea protectiei solare inseamna mentinerea pielii hidratate si un bronz sigur și sănătos.

4 - Adaptați rutina alimentară
Da, este posibil și prin alimente să-ți garantezi bronzul mai mult timp. Vitamina C și carotenii, pigmenți organici prezenți în fructe și legume precum mango, castraveți, roșii, dovleac, spanac și, bineînțeles, morcovii contribuie la obținerea unui bronz mai natural și uniform. Alături de alimente este apă, care ajută la asigurarea faptului că celulele pielii rămân hidratate.

5 - Întreținere
Dacă sunteți tipul de persoană care se întoarce deja la culoarea normală într-o perioadă scurtă de timp, luați în considerare întreținerea cu ajutorul infailibil al unui autobronzant.

6 - Folosiți creme după soare care prelungesc bronzul
După expunerea la soare și în următoarele săptămâni, aplicarea unei creme hidratante normale nu va fi suficientă pentru a recupera epiderma. După soare ajută la repararea barierei pielii, calmează și reîmprospătează pielea.