Pentru ca machiajul tau. să rămână perfect și nealterat pe tot parcursul zilei, este important să vă pregătiți bine pleoapele înainte de a vă machia. Răspândiți un pic de teint sau corector de-a lungul capacelor superioare și inferioare și, foarte important, matați apoi folosind pulbere slabă sau compactă. Alegeți trei nuanțe de fard, și anume o lumină, una medie și una mai închisă, indiferent de culori.

Desigur, cel mai ușor este să folosești trei nuanțe din aceeași familie de culori, dar orice pare armonios este corect, deoarece gusturile nu sunt discutate, așa cum se spune. Începeți prin a aplica cea mai deschisă nuanță pe pleoapa mobilă și aproape de sprânceană. Apoi aplicați ton mediu curbei care separă mobilul de pleoapa fixă ​​și amestecați bine. În cele din urmă, aplicați cea mai închisă culoare cu o perie mai subțire.

Atunci când faceți acest lucru, aplicați-l de-a lungul genelor superioare și inferioare, sfătuiți artiștii de machiaj. Pentru un efect mai dramatic, care place multor femei, puteți folosi un creion contur de ochi sub culoarea mai închisă. Dacă ochii tăi sunt verzui, ar trebui să folosești culori care au un pigment roșu, precum maro cald, aramiu, portocaliu, roz sau tonuri violet.

"Machiajul are un mare avantaj față de alte proceduri estetice. Nu doare și, dacă nu îți place rezultatul, îl poți îndepărta imediat", subliniază make-up artistul Cristina Predoiu.