Și deși „a fi la soare” nu este dăunător în sine - de fapt, este benefic pentru absorbția vitaminei D -, expunerea excesivă și neprotejată la soare crește pigmentarea pielii și declanșează modificări la nivel celular, accelerând degenerarea structurii și funcția pielii (fotoîmbătrânire) și duce la uscăciune, riduri, pigmentare neregulată și pierderea elasticității.

În plus, poate activa factori de risc pentru dezvoltarea cancerelor de piele, precum melanomul, făcând din protecția solară una dintre principalele și cele mai importante acțiuni de prevenire, nu numai vara, ci și pe tot parcursul anului.

CONVENȚIONAL VS BIO: CARE ESTE DIFERENȚA?

Când vorbim despre o protecție solară convențională, vorbim despre un produs cu filtre chimice și, de asemenea, substanțe chimice, care își exercită funcția prin absorbția radiației solare.

Pe de altă parte, atunci când ne referim la o protecție solară bio, ne referim la o îngrijire care nu conține niciuna dintre aceste substanțe chimice și care acționează prin formarea unei pelicule pe piele care o protejează împotriva tuturor radiațiilor. În plus, protecția solară bio este mai hidratantă și mai hrănitoare pentru piele.

O altă diferență între protecțiile convenționale și protecțiile bio? Spre deosebire de produsele de protecție solară chimice care, după cum știm cu toții, au efect doar la 30 de minute după ce au fost aplicate pe piele, produsele de protecție solară bio oferă protecție imediată împotriva razelor UVA și UVB și sunt, de asemenea, mai sigure pentru piele.

Acest lucru se datorează faptului că sunt produse fără alergeni principali și deoarece filtrul lor de protecție solară nu este absorbit de piele.

Cele mai sigure substanțe pentru piele și mediu și care garantează protecția solară sunt mineralele dioxid de titan și oxid de zinc în dimensi mai mari decât nanoparticulele, pentru a nu risca să fie absorbite de piele. Sunt protectori care fac o barieră fizică la soare atunci când sunt aplicați pe piele.

Unul dintre principalii agenți de protecție solară utilizați în bio-protectori, dioxidul de titan provine din minerale găsite în natură, nu pătrunde în piele și are capacitatea de a reflecta lumina ultravioletă.

Același lucru se se produce și cu oxidului de zinc, unul dintre ingredientele cheie în formularea cremelor de protecție solară, deoarece este capabil să filtreze atât razele UVA, cât și razele UVB.