Iritată, îmbătrânită, sau subnutrită ... Așa se simte, de obicei, pielea ta din cauza stresului, lumină solare, vântului, ploaii sau frigului. Deci, este timpul să o ”răsfățați”, înainte să fie prea târziu!

Folosiți protecție solară zilnic, nu vă expuneți la soare în cele mai fierbinți ore ale zilei, purtați o pălărie, beți apă regulat. Știți deja aceste recomandări.

Razele ultraviolete modifică structura pielii, atacând fibrele de elastină și colagen responsabile de elasticitatea acesteia. Pielea devine deshidratată, iritată și / sau devitalizată. Dacă nu combateți în mod adecvat toate aceste daune, pe lângă faptul că nu protejați bariera cutanată care apără epiderma, puteți suferi de o îmbătrânire prematură a pielii. Pielea ta are nevoie, mai mult ca oricând, de îngrijire suplimentară, cu substanțe care o apără, precum următoarele.

1. Aloe vera
Bogată în polizaharide, ingrediente care calmează și protejează pielea, este un antiiritant și antioxidant excelent. Ajută pielea să rețină apa, care îi asigură hidratarea și are proprietăți de vindecare. În plus față de numeroase creme și seruri pentru față și / sau corp, este un compus obișnuit în gelurile de duș, șampoane și balsamuri.

2. Măceșe
Cu o acțiune regenerantă, drenantă, anti-îmbătrânire și antirid și, mai ales, vindecătoare, este o altă plantă utilizată de industria frumuseții. Bogată în vitamine, antioxidanți și acizi grași esențiali, uleiul extras din măceșe este o prezență regulată în formulele a numeroase produse cosmetice.

3. Acid hialuronic
Utilizat pe scară largă de industria dermocosmetică de la descoperirea sa, oferă elasticitate și volum pielii, redând fermitatea și strălucirea. În prezent există multe produse de înfrumusețare care încorporează acest ingredient în formula lor.

4. Scânteia asiatică
Este un alt ingredient al dermocosmeticii. Are o mare putere de vindecare și proprietăți antiinflamatorii recunoscute de dermatologi. Are o acțiune tonifiantă și vasodilatatoare. Stimulează producția de colagen și revitalizează tenul.

5. Ulei de jojoba
Ceramidele prezente în compoziția sa repară și stimulează regenerarea celulară și rețin apa în piele, hrănind-o în profunzime. Pe lângă produsele cosmetice, este prezent și în produsele de îngrijire a părului.