Pasca de Paște foarte fi și fără aluat. Urmăriți pașii cu atenție pentru a realiza această reţetă simplă de pască, dar foarte apetisantă.

Listă de ingrediente
-100ml rom whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
-1 coaja rasă de lămâie
-amaretto
-esenţa de vanilie sau zahăr vanilat
-1 plic praf de copt
-5 linguri de făină
-8 linguri de zahăr
-5 ouă
-100g stafide
-600g brânză de vaci

Cum puteți prepara pasca fără aluat

Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puţin alcool. Cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia şi în apă caldă. Cu cât este apă mai caldă, cu atât mai repede se vor înmuia.

Alegem gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coajă de lămâie, şi vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia. Adăugăm faina cernută şi amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloaşe de făină. Aici trebuie să avem puţină grijă pentru că dacă brânză de vaci este uscată vom folosi mai puţină faină, iar dacă brânză este foarte moale, vom folosi mai multă faina.

Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă şi albusele în compoziţie. Ideea este că aceasta compoziţie nu trebuie să fie foarte moale dar totuşi să curgă (greu).

Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu făină sau gris. Turnăm compoziţia şi o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scădeţi puţin temperatura (până la 160 grade) şi mai lăsaţi aproximativ 35-40 minute. Obligatoriu să faceţi testul cu scobitoarea. Înainte să o tăiaţi, lăsaţi-o să se răcească încet.