Suntem în cel mai fierbinte sezon al anului și tocmai în acest moment înghețata începe să fie cel mai dulce și răcoros lucru pe care ne place să-l mâncăm atunci când căldura se ”topește”.

Deși nu ne putem bucura de ele tot timpul, există întotdeauna alternative mai sănătoase la rețetele pline de zahăr și alte ingrediente mai puțin sănătoase.

Dacă vă place să încercați rețete noi și sunteți pasionați de înghețatele de migdale, aceasta este o sugestie pe care veți dori să o puneți în practică. Procesul de preparare a înghețatei este simplu și cel mai important este că rețeta este sănătoasă.

Ingrediente:

Pentru înghețata de cafea:

- 3 banane medii, proaspete sau congelate
- 4 linguri de unt de arahide
- 4 până la 6 linguri de cremă de cocos
- 2 - 3 linguri de miere
- 2 linguri de cafea instant, măcinată în pulbere fină

Pentru glazura de ciocolată:

- 2/3 cană de ulei de cocos topit
- 1 cană de pudră de cacao
- 1/3 cană de miere
- 1/2 cană de migdale sau arahide, tocate

Mod de preparare:

Înghețata de cafea: într-un blender sau robot de bucătărie, amestecați toate ingredientele pentru înghețata de cafea pentru a forma o pastă netedă. Reglați cantitatea de cremă de cocos și miere adăugată, dacă doriți ca înghețata să fie mai cremoasă sau mai dulce, după bunul plac. Apoi turnați înghețata de cafea în formele pe care le-ați ales, introduceți bețele de lemn și puneți-le în congelator cel puțin opt ore.

Pentru glazura de ciocolată: amestecați toate ingredientele în ciocolată până obțineți un amestec neted cu o textură de ciocolată topită. Adăugați migdalele sau arahidele.

Apoi transferați amestecul de ciocolată într-un pahar, în care ar trebui să intre lejer o bară de înghețată. Scufundați bara de înghețată congelată în amestecul de ciocolată și, dacă este necesar, mișcați-o pentru a o acoperi complet cu ciocolată.

Lăsați excesul de ciocolată și migdale să se scurgă și, ținând bara de înghețată de bețișor, întoarcând-o cu susul în jos. Ciocolata va începe să se întărească imediat datorită barei de înghețată care este rece. Așa că lăsați ciocolată să se întărească complet în timp ce țineți bara de înghețată (durează aproximativ 1 minut) și apoi puneți bara într-un recipient. Repetați procesul cu celelalte bare și înghețați-le din nou timp de aproximativ 15 minute. Înghețata este gata de consumat.

Inghețata se pastrează foarte bine la congelator aproximativ doua-trei saptamani.