Mersul la coafor va costa mai mult. Saloanele de înfrumusețare pregătesc noi majorări de tarife după ultimele modificări fiscale.

De la începutul lunii august impozitarea contractelor part-time s-a schimbat

Acest lucru ar putea fi cauza unor noi valuri de scumpiri la serviciile oferite de saloanele de înfrumusețare. Proprietarii saloanelor de înfrumusețare se gândesc la soluții ca să facă față acestor modificări.

„Modificările legislative sunt o provocare pentru noi, de fiecare dată, denotă dezvoltare, denotă partea aceasta de adaptare și încercăm să găsim noi strategii pentru a ne adapta ce ne conform acestora”, a mărturisit Bianca Drăgan, manager salon înfrumusețare, pentru Antena3.

Cele mai afectate de noile modificări fiscale sunt saloanele din centrele comerciale, pentru că angajații lucrează în două ture a câte șase ore. Programul de 12 ore este cel impus de către conducerea centrelor comerciale.

Din aceste motive, este foarte posibil ca prețurile la saloanele de înfrumusețare să crească din nou, automat.

„Orice cheltuială în plus, fie că vine vorba de la taxe și impozite sau de la creșterea prețurilor, de la materiale, de la materiile prime, automat orice creștere, cheltuială în plus, trebuie regăsită cumva și recuperată și automat se face prin creșterea prețurilor”, a afirmat Adrian Perjovschi, proprietar salon înfrumusețare.

Mai mult, foarte mulți profesioniști din domeniu ar putea fi tentați să lucreze de acasă, pentru că în acest fel le rămân mai mulți bani.