În primul rând, este important să înțelegem că pielea este al treilea nostru rinichi sau un ajutor pentru rinichi și intestin în procesul de eliminare. Atunci când aceste organe sunt supraîncărcate în sarcinile lor de „curățare”, pielea este chemată să ajute, expulzând ceea ce este în plus în corpul nostru. În acest moment apar acnee, eczeme sau inflamații.

O piele hidratată, strălucitoare și sănătoasă este îmbunătățită prin acțiunea vitaminelor A, B, C, E, împreună cu mineralele seleniu, zinc și acid folic. Pe lângă cele de mai sus, antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea pielii noastre, iar datele publicate de Institutul Național al Cancerului indică faptul că aportul de cantități mari de carotenoizi - antioxidant - reduce riscul de cancer de piele de șase ori.

Prin urmare, pentru a avea grijă de pielea ta, este esențial să incluzi următoarele alimente în rutina ta alimentară:

Morcovi: și toate legumele portocalii - datorită prezenței beta-carotenului. Beta-carotenul este sintetizat în corpul nostru, transformându-l în vitamina A, de unde și relevanța sa pentru o piele sănătoasă. În plus, toate legumele portocalii vă vor ajuta să vă mențineți bronzul pe motivul indicat. Pe lângă morcovi, puteți să consumați dovleac, portocale, cartofi dulci, caise, piersici sau pepene galben.

Ovăz: Această cereală ajută stratul protector al celulelor care mențin pielea hidratată. Prin grăsimea prezentă în ovăz reușim să menținem celulele mai protejate și, prin urmare, mai puțin susceptibile de deshidratare.

Semințe de floarea-soarelui: aceste semințe sunt bogate în vitamina E, seleniu, zinc și acid folic, deci un adevărat cocktail pro-piele. De asemenea, ajută la menținerea nivelului de grăsime ale pielii.

Fructele roșii: concentrația de antioxidanți, vitamina C și flavonoide fac din fructele roșii alimente obligatorii atunci când vine vorba de piele. Acțiunea lor antioxidantă va ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și oxidare a celulelor.

Legume cu frunze verzi: datorită alimentării cu apă, dar și fibre și minerale. Acestea vor spori calitatea sângelui nostru care va hrăni pielea, oferindu-i toți nutrienții necesari pentru a fi hidratată și elastică. Aceste legume sunt broccoli, varză, printre altele.

Pe lângă mâncare, este esențial să vorbim despre hidratare. O piele echilibrată este o piele hidratată. Iar hidratarea pielii nu se realizează numai prin utilizarea produselor cosmetice. Consumați lichide în plus față de apă, favorizați consumul de infuzii și aveți întotdeauna legume pe farfurie (care, datorită concentrației lor ridicate de apă, vor fi esențiale pentru nivelul de hidratare al corpului).

Sunteți gata să vă îmbunătățiți sănătatea pielii? S-o facem.