Ucraina este țara natală a multor femei frumoase. Aici s-au născut actrițe, cântărețe și modele de top care au fascinat o lume întreagă cu frumusețea, talentul și atitudinea lor.

Topul celor mai frumoase femei din Ucraina (Vezi GALERIA FOTO în care sunt prezentate cele mai frumoase femei din Ucraina.)

1. Iulia Timoșenko

Iulia Timoșenko este un politician ucrainean și fost prim-ministru al Ucrainei. Ascensiunea sa la putere nu a fost însă lipsită de controverse. Aceasta s-a remarcat pe scena mondială ca un lider memorabil.

Frumoasa Iulia Timoșenko a fost prima femeie prim-ministru al Ucrainei, fiind desemnată a treia cea mai puternică femeie din lume de revista „Forbes”.

În 2011, ea a fost condamnată pentru abuz de putere și delapidare. După eliberarea din închisoare, ea a contestat alegerile prezidențiale din Ucraina din 2014, pe care le-a pierdut în fața lui Petro Poroșenko.

2. Tina Karol

Tina Karol este una dintre cele mai frumoase femei ucrainene și este una din cele mai populare prezentatoare de emisiuni de televiziune din Ucraina.

Actriță și cântăreață, Tina a reprezentat Ucraina la Eurovision Song Contest 2006 cu piesa „Show Me Your Love”, plasându-se pe locul al șaptelea.

Ulterior, Karol a devenit mentor la Vocea Ucrainei, iar în 2020 a fost și judecător la Vidbir, Selecția Națională a Ucrainei pentru Eurovision Song Contest.

În 2009, i s-a acordat titlul de artistă a Ucrainei, fiind clasată pe primul loc în lista celor mai frumoase mirese din Ucraina.

3. Olga Kurylenko

Olga Kurylenko (43 de ani), actriță și model de origine ucraineană, joacă rolul de „Bond girl” alături de Daniel Craig.

Născută în sărăcie, în Berdyansk, Ucraina, Uniunea Sovietică, Olga Kurylenko a crescut modest. În copilărie, Olga a studiat arta, limbile străine, muzica și baletul.

La vârsta de 13 ani, Olga și mama ei au făcut o călătorie la Moscova. Acolo a fost cercetată de un agent care a abordat-o la o stație de metrou și i-a oferit un loc de muncă ca model.

La doar 16 ani s-a mutat la Paris, a învățat franceza în doar șase luni și a semant ca model cu agenția Madison.

La vârsta de 18 ani, Olga a apărut pe coperta revistei Glamour, apoi a ocupat coperțile revistelor Elle, Madame Figaro, Marie Claire și Vogue.

La începutul anilor 2000, Olga și-a început cariera în actorie. A apărut alături de Elijah Wood în „Paris, je t’aime” (2006) și ca Sofia în „Le serpent” (2006), apoi a jucat rolul rusoaicei Nika Boronina, alături de Timothy Olyphant în „Hitman” (2007). De asemenea, apare ca Mina Harud în thrillerul de supraveghere indiy „Tyranny” (2008) și este prezentată drept Camille, „the Bond girl” în „Quantum of Solace” (2008), o continuare a „Casino Royale” (2006).

4. Ani Lorak

Ani Lorak este cea mai populară cântăreață pop ucraineană. S-a născut în anul 1978 și este din Kitsman. De asemenea, este clasată printre cele mai frumoase femei din Europa.

De-a lungul carierei, Ani Lorak a obținut câteva titluri prestigioase: „Cea mai bună cântăreață”, „Persoana anului”, „Cea mai frumoasă femeie”, „Cântăreață de modă”, „Cântecul anului”, „Cel mai bun spectacol de concert”.

Cântăreața este remarcată și pentru actele de caritate. Aceasta a avut calitatea de Ambasador de bunăvoință al ONU pentru HIV/SIDA în Ucraina.

5. Anna Bessonova

Gimnasta Anna Bessonova a concurat din partea Ucrainei la Jocurile Olimpice de vară din 2004 și 2008. Ea a obținut două medalii la Jocurile Olimpice și cinci medalii la Campionatele Mondiale.

Anna Bessonova a devenit cunoscută în 2001, când a participat la Campionatele Mondiale de la Osaka, Japonia.

La Jocurile Olimpice (2004) de la Atena, Bessonova a câștigat medalia de bronz. În acel an, la Campionatele Europene, ea a câștigat medalia de argint generală. În 2005 a câștigat șase medalii de argint la Campionatele Mondiale (2005), una de aur la Jocurile Mondiale (2005) și patru de aur la Universiada (2005).

De la retragerea ei din gimnastică, Anna Bessonova a activat în televiziune, pe post de comentator. În 2009, a apărut în Dancing for You.

6. Dasha Astafieva

Dasha Astafieva este un model faimos ucrainean, cunoscută pentru aparițiile din Playboy. Ea a apărut în Playmate of the 55th Anniversary din Playboy.

7. Inna Tsymbalyuk

Inna Anatoliivna Tsymbalyuk este prezentatoare TV și un model de succes din Ucraina. A câștigat faima datorită victoriei din concursul „Miss Ukraine-Universe 2006”. Aceasta s-a clasat în top 20 la concursul Miss Univers 2006.

8.Milla Jovovich

Milla Jovovich este o actriță de origine ucraineană, super-model, muzician și designer de modă. Aceasta a apărut pe coperta a peste o sută de reviste și a jucat și în filme precum „The Fifth Element” (1997), „Ultraviolet” (2006) și franciza „Resident Evil”.

9. Alina Baikova

Alina Baikova este printre cele mai bogate modele din lume. Conform knowinsiders.com, averea sa este estimată la aproximativ 1,5 milioane de dolari. Ea a fost prezentată în Vogue Ukraine, Australian Vogue, Spaniol Harper’s Bazaar, Elle, Grazia France și multe altele.

10. Ivanna Sakhno

Ivana Sakhno este o tânără actriță populară care a apărut în multe filme precum: „The Body Tree” (2017), „Babe Leto” (2011), „Knotrakt” (2009) și „Uchitel Muzyki” (2008). Aceasta este cunoscută și pentru că a apărut în serialul TV din 2005, „Lesya Plyus Roma”.