Prin exfoliere sau o descuamare controlată a straturilor superficiale ale pielii, peeling-ul favorizează reînnoirea celulară în condiții de siguranță și eficacitate, producând colagen și elastină. Pe lângă efectele întineririi și calmării urmelor din radiațiile solare, peelingul este responsabil și pentru reducerea cicatricilor, corectarea ridurilor mici și reducerea petelor de culoare maro sau cafenie care tind să apară pe față.

Tipuri de peeling

1. Peeling vegetal
Considerat a fi un peeling superficial cu capacități limitate. Eeste o metodă naturală și vegetală de peeling a pielii.

2. Peeling cu laser
Realizat cu un dispozitiv laser, distruge cele mai superficiale straturi moarte, minimizând ridurile și petele.

3. Peeling chimic
Potrivit dermatologilor, peeling-ul chimic ar trebui efectuat de 1-2 ori pe an, deoarece are o mare putere abrazivă.

- Acid retinoic: pentru rezultatele dorite, acesta trebuie să fie în contact cu pielea timp de câteva ore. De asemenea, recuperarea este de obicei lungă, iar pielea poate rămâne roșie până la 3 luni. Acest peeling este indicat pentru a elimina vergeturile.

- Acid tricloracetic: aplicat cu o scobitoare înfășurată în bumbac, peelingul cu acid tricloracetic trebuie să intre în contact cu pielea de mai multe ori până când are un aspect alb uniform.

- Fenol: cunoscut pentru rezultatele sale bune în reducerea și minimizarea petelor și ridurilor, acesta este cel mai puternic peeling, deoarece ajunge mai adânc în piele. Prin urmare, trebuie să aveți grijă atunci când faceți un peeling chimic cu fenol, deoarece este cel mai periculos.

Unde se pot efectua peelingurile? Peelingul superficial, cunoscut sub numele de peeling vegetal, se poate face în clinicile estetice. Peeling-urile mai adânci, deoarece sunt considerate tratamente estetice, trebuie făcute de dermatologi. Aici trebuie să se acorde o mai mare atenție alegerii produselor și recuperării pielii.