Unul dintre efectele pandemiei asupra rutinelor noastre de îngrijire este legat de unghii. După luni întregi fără să putem obține o manichiură la cosmeticiană, multe dintre noi am învățat să ne îngrijim unghiile acasă, realizând modele super inovatoare de nail-art cu un rezultat final foarte surprinzător.

Dacă acesta este cazul tău și dacă ai început să-ți îngrijești unghiile acasă, să știți că sănătatea și aspectul lor nu sunt doar un strat bun de ojă cu culorile preferate. Pe lângă aspectul estetic, trebuie să avem grijă de sănătatea cuticulelor și a pielii mâinilor pentru a menține un aspect tânăr și îngrijit!

Aflați ce pași trebuie să adăugați la rutina de îngrijire a unghiilor.

Feriți-vă de detergentul pentru vase
Acordați atenție detergentului pe care îl utilizați pentru a spăla vasele. Există multe substanțe chimice agresive în acest tip de produs. Ori de câte ori este posibil, optează pentru cele mai naturale alternative și soluții care sunt mai amabile cu pielea.

Faceți o curățare profundă
Întreținerea unghiilor nu se limitează la tăierea lor. Nu uitați să faceți o curățare temeinică cu toate instrumentele, de la periajul unghiilor până la utilizarea unei scobitori pentru a îndepărta murdăria care se acumulează sub ele.

Hidratează-ți bine mâinile
Mai ales acum că ne petrecem viața dezinfectându-ne cu gel și alcool, hidratarea mâinilor în mod regulat nu trebuie neglijată.

Protejați unghiile de produsele agresive
Când îndepărtați lacul, încercați să utilizați produse fără acetonă. Da, am crezut întotdeauna că acetona a fost produsul perfect pentru îndepărtarea ojei, dar în realitate este foarte agresivă pentru unghiile sensibile. Optează întotdeauna pentru produse fără acetonă.