În regiunea Auvergne din centrul Franței, există un izvor de apă termală limpede ca cristalul care a izvorât din adâncurile pământului, la o adâncime de 4.000 de metri, de peste 380 de milioane de ani. Bogat în săruri minerale rare și oligoelemente benefice, a fost descoperit de romani și, secole mai târziu, redescoperit de regii francezi. Faima spa-urilor sale se va extinde în cele din urmă la aristocrația europeană, micul sat Vichy devenind parte a rutelor de relaxare ale privilegiaților.

Primele au fost construite de împăratul roman Iulius Cezar. În 1861, acum 160 de ani, un alt împărat, francezul Napoleon al III-lea, i-a declarat de interes național. În 1901, medicul Prosper Haller a început să lucreze acolo și a ajuns să-l trateze pe Georges Guérin, directorul companiei Parfums Grenoville, care s-a luptat cu o rană la picior care insistă să se vindece. Realizând proprietățile vindecătoare, terapeutice și regenerante ale apelor, au decis să își unească forțele și să înceapă să profite de ele.

Au fondat Société d’Hygiène Dermatologique de Vichy și, în 1931, au lansat prima gamă de îngrijire pentru femei a mărcii, Secrets de Vichy. Viziunea noastră de afaceri și cunoașterea nevoilor consumatorilor ne determină să fim pionieri în segmentarea tipului de piele. În anii 1950, faima lui Vichy i-a obligat să crească numărul de produse pe care le-au introdus pe piață. În 1955, L’Oréal Paris a achiziționat compania, dând naștere unui proces de internaționalizare care a căpătat o mai mare expresie în anii 1960. În anii următori, au apărut noi mărci, precum Neovadiol, Idealia, Dercos și, mai recent, Mineral 89.

Formulată cu apă termală, dermocosmetica Vichy cucerește milioane și, ca și acum, noi lansări se succed la viteză vertiginoasă. Una dintre cele mai recente este Fracțiunile probiotice Minéral 89, un ser reparator și regenerant cu substanțe nutritive probiotice, cu un complex unic și inovator de ingrediente, brevetat de marcă, cu 4% niacinamidă (vitamina B3), care combate inflamația și regenerează apărarea imună a pielii, accelerând recuperarea epidermei.

Printre cele mai noi inovații ale mărcii se numără și serurile de umplere epidermice Liftactiv Supreme H.A. de Vichy. Cu 1,5% acid hialuronic pur și vitamina Cg, acestea completează integral pierderea epidermică zilnică, în timp ce umplu pielea de pe față și din jurul ochilor, reducând ridurile și liniile fine. Capital Soleil UV Age Daily, una dintre lansările pentru sezonul fierbinte 2021, este un lichid antifotografie care combate și reduce ridurile și petele pielii și garantează o protecție ridicată.

Capital Soleil Ecodesigned Solar Milk FPS50 + este o altă dintre noile propuneri. În plus față de sistemul de filtrare ultraviolet (UV) cu spectru larg Mexoryl, acesta include o formulă, fără microplastice sau filtre toxice, care respectă viața marină și ecosistemul oceanelor. Tubul de ambalare este fabricat din carton, folosind mai puțin de 45% plastic decât recipientele utilizate anterior. Acest dermocosmetic conține, de asemenea, acid hialuronic și apă vulcanică, care întărește apărarea naturală a epidermei.